Tutireceptek.hu fejléc

Rozmaringos kenyér befőttes üvegben sütve recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
kb. 4 db-hoz:
4 db 2 dl nagyságú üveg
30 dkg liszt
1,5 dl melegvíz
1/3 csomag élesztő
1 teásanál só
2 teáskanál cukor
1 evőkanál olívaolaj
4 teáskanál frissen aprított rozmaring
4 db zúzott/reszelt fokhagyma

Elkészítés:
1. A kenyérsütőben vagy tálban kézzel kidagasztom a tésztát, hozzáadom a zúzott fokhagymát és a rozmaringot.

2. Ha jól kidagasztottam a tésztát (szép sima és ruganyos), akkor egy 7-8 dkg nagyságú tésztagombócot a befőttes üveg aljába teszek és hagyom megkelni úgy, hogy az üveg tetejénél kifusson. Kb. 30-40 perc meleg helyen.

3. Ekkor egy hegyes ollóval keresztet csippentek a tetejébe.

4. Irány a közepes fokozaton előmelegített sütő, és körülbelül 30, maximum 40 perc alatt ilyen szép aranybarnára sütöm. Nem lesz egyáltalán nyers a tészta.

5. Egyenesen az üvegből ki lehet tépkedni a tésztát, vagy ha ügyesek vagyunk, akkor egyben ki is tudjuk szedni a puffancsot. :-) Díszítésként friss rozmaringot teszek a becsippentett részbe.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Paleos kenyér » Narancsos püspökkenyér » Húskenyér » Csirkecomb borban sütve
» Dagasztás nélküli kenyér » Töltött kenyér » Tojásos húskenyér » Francia Kenyér
» Tipp-topp Csokikenyér » Töltött gombafejek sütve » Hagymás zsíroskenyér » 5 lisztes kenyér
» Déligyümölcsös kenyér » Fokhagymás pizzakenyér » Gépi Magos rozsos kenyér » Rozmaringos oldalas


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.