Tutireceptek.hu fejléc

Sárgabarackos desszert és tejszínes aszaltsárgabarack -parfé recept

Kategória:


Hozzávalók:
25 dkg aszalt sárgabarack
1 + 0,5 dl Humana bébivíz
10 dkg Humana Kekszes Tejpép
1 db citrom
1 kupica barackpálinka
2 dl hideg tejszín
2 evőkanál porcukor

Elkészítés:
Megpároljuk gőzön az aszalt sárgabarackot, aztán a bébivízzel összepürésítjük.

Ezután elkészítjük a kekszes tejpépet, és ezt összekeverjük az aszaltbarack-pürével. Egy kis részét kitesszük külön tálkába, ez lesz a baba desszertje.

A többi püréhez reszeljük a citrom levét és belecsurgatjuk az átszűrt levét is. Ezután belelöttyintjük a barackpálinkát is, majd az egészet jól elkeverjük.


Atejszínből habot verünk és óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a barackpürét.

Az így kapott masszát a szilikon muffin forma horpadásaiba kanalazzuk és 3-4 óra alatt kifagyasztjuk.

Elkészítési idő: 270 perc

A receptet beküldte: bravogirl96


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejszínes hús » Sárgabarackos, habos süti » Tejszínes laskagomba » Dinnyés fagylaltdesszert
» Babos tejszines csirkemáj » Tejszínes csokoládékrém » Tejszínes csülkös csusza » Tejszínes, kapros csirke
» Tejszínes rakott zöldség » Cseresznyés jégdesszert » Sajtos tejszínes csirke » Sárgabarackos fánk
» Tejszínes sonkatekercs » Csokis tejszínes sütemény » Sárgabarackos muffin » Sárgabarackos-gombóc


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.