Tutireceptek.hu fejléc

Schwarzwaldi vadászpalacsinta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 fej hagyma
1 evőkanál olaj
20 dkg darált nyúlhús
2 szem összetört borókabogyó
1 teáskanál kakukkfű

bors
0,5 dl fehérbor
8 db sós töltetlen palacsinta
A mártáshoz:
2 dl tejföl
1 evőkanál áfonya- vagy ribizlilekvár
1 teáskanál mustár
1 késhegynyi cayenne bors

őrölt feketebors

Elkészítés:
A hagymát a felforrósított olajon üvegesre dinszteljük, majd rátesszük a darált nyúlhúst, és kevergetve erős tűzön gyorsan átsütjük.
Borókabogyóval, kakukkfűvel, sóval, borssal, ízesítjük, és ráöntjük a bort. Jól összekeverjük, és fedő alatt 10 percig pároljuk.

A grillsütőt előmelegítjük. A palacsintákat megtöltjük a húsraguval, majd feltekerve hosszúkás tálba rakjuk. Befedjükm és 5 percre betesszük a grillsütőbe, hogy jól átmelegedjenek,
de ne piruljanak meg.

A mártáshoz a tejfölt összekeverjük a lekvárral, a mustárral, sóval, a borsokkal, átforrósítjuk 1-2 perc alatt.

Tányérokba helyezünk 2-2 palacsintát, és a mártással leöntve tálaljuk. Bármilyen vadsült maradékból elkészíthetjük a tölteléket.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mákos krémes » Törtmogyorós csokitorta » Túrós lepényke » Habos mákos
» Egyszerű túrós » Citrom parfé (sütés nélkül) » Kakaós fenyő » Banános finomság
» Semifreddo alla straciattela » Márvány kuglóf » Reform zserbó » Részeges barackos
» Epres-túrós fincsi torta » Habosdiós szeletkék » Őszibarack bundában » Pavlova torta II.


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.