Tutireceptek.hu fejléc

Sertéssült mustáros almával recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 személyre:

8 szelet sertéskaraj,
3-4 evőkanál olívaolaj,
2 db alma,
1 db vöröshagyma,
6-8 db zsályalevél (ha nincs friss: egy teáskanálnyi szárított),
2 dl tejszín,
1 evőkanál dijoni magos mustár,
só,
őrölt fekete bors

Elkészítés:
Klopfolóval kissé ütögessük meg a sertéskarajokat, majd szórjuk be sóval és őrölt fekete borssal. Kenjük be olívaolajjal, és tegyük pár órára a hűtőbe.
Egy nagy serpenyőben forrósítsuk fel az olívaolajat, tegyük bele a sertéskarajokat, és mindkét oldalukat süssük pirosra, utána vegyük ki a sütőedényből.

Az almákat vágjuk kétfelé, a magházat vájjuk ki, majd cikkezzük fel. Egy másik nagy serpenyőben forrósítsunk fel két evőkanálnyi olívaolajat, adjuk hozzá az almacikkeket és az ugyancsak cikkekre vágott hagymát. Pár percig pirítsuk erős lángon, majd tépkedjük rá a zsályaleveleket. Ezután öntsük fel a tejszínnel és a mustárral. Ízesítsük sóval és kevéske őrölt fekete borssal. Tegyük bele a megsütött karajokat és pár perc alatt forraljuk össze.

Tálaljuk párolt zöldségekkel és burgonyával.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fácán gesztenyés almával » Vaniliás tiramisu almával » Tejfölös mustáros pecsenye » Birsalmával rakott tészta
» Fokhagymás-mustáros tarja » Mustáros tarjaszeletek » Tejszínes mustáros karaj » Mézes-mustáros pulykamell
» Tejszínes mustáros hús » Mustáros tepsis csirkemell » Mustáros sertéscomb » Ananászos sertéssült
» Mustáros rakott csirkemell » Almával töltött fácán » Mustáros tonhal » Omlós csirke almával


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.