Tutireceptek.hu fejléc

Sós pálcika recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
20 dkg zabpehelyliszt
18 dkg fehér tönkölyliszt
12 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
4 kk. só
1/2 csomag sütőpor
18 dkg puha vaj
300 g natúr joghurt

a tetejére:
1 db tojás
szezámmag vagy sajt vagy köménymag

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit egy nagy tálban összekeverjük. Gyúrjuk, dagasztjuk.
Lisztezett gyúródeszkán nagyon vékonyra kinyújtjuk. (Minél vékonyabb, annál ropogósabb lesz). A tésztát felvert tojással megkenjük. A tetejére szórhatunk szezámmagot vagy sajtot,vagy köménymagot.
Éles késsel vagy derelyevágóval/pizza szeletelővel vékony csíkokat vágunk a tésztából és a csíkokat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
180 C fokon légkeveréses sütőben kb. 15 percig sütjük.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sós-magos pálcikák » Tejszínes pálcikás jégkrém » Ropi, sajtos pálcika » Pálcikás sült Maresz módra
» Krémsajtos rúd » Kifli - margarinos, sajtos » Pizzás, szezámmagos kifli » Csicsókapehely
» Graham sós, magvas rúd » Szezámmagos sós aprósgok » Isteni sajtos csiga » Sajtos keksz II.
» Ötperces pogácsa » Egyszerű sajtosrúd » Burgonyás-sajtos rúd » Sajtos csúcs


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.