Tutireceptek.hu fejléc

Spagetti húsgolyóval, tejszínes mártásban recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
40 dkg darált hús
1/2 csokor újhagyma
4 gerezd fokhagyma
1/2 db citrom
10 dkg reszelt sajt
tengeri só
1 dl olaj
40 dkg spagetti
12 dkg zöldborsó
1,5 dl tejszín
frissen őrölt bors
2 csokor petrezselyemzöld

Elkészítés:
1. Összedolgozzuk a darált húst a felkarikázott hagymával, a zúzott fokhagymával, a citrom lereszelt héjával és a sajt 1/4 részével, ízlés szerint sózzuk, majd diónyi nagyságú gombócokat formázunk belőle. Mindet aranyszínűre sütjük a felforrósított olajon.

2. A spagettit kifőzzük forrásban lévő, sós vízben, a csomagoláson megadott utasítás szerint. A borsót szintén puhára pároljuk, a leszűrt spagettihez adjuk, majd meglocsoljuk a tejszínnel, és összeforraljuk. Végül meghintjük frissen őrölt borssal.
A meleg gombócokat a zöldborsós spagettivel tálaljuk, a finomra vágott petrezselyemmel és a megmaradt reszelt sajttal meghintve.

Tanácsok:
Tésztafőzésnél-szűrés előtt-mindig tegyünk félre keveset a tészta főzővizéből. Ha sűrű vagy kevés a mártásunk, ezt használjuk a hígításhoz.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: Miss Angel


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejszínes sajtos hús » Szardellás spagetti » Csirke sajtmártásban » Tejszínes-tárkony leves
» Zöldséges spagetti 2 » Sült hal gombás mártásban » Spagetti gorgonzólával » Tejszines meggytorta
» Tejszínes hagymaleves 2. » Kagylós spagetti(mikróban) » Narancsos-tejszínes torta » Hagymás-juhtúrós spagetti
» Tejszínes Málnatorta » Doveri parajos spagetti » Petrezselymes spagetti » Tejszínes alagút


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.