Tutireceptek.hu fejléc

Spenótos burgonyafőzelék recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
• 1 kg burgonya
• 10 dkg parajlevél
• 1 l tejszín
• só, szerecsendió
• 2 gerezd fokhagyma

Elkészítés:
A burgonyát megtisztítjuk, és 1,5×1,5 cm-es kockákra vágjuk, vagy karalábévájóval kis gömböket vájunk belőle (ebben az esetben 2 kg burgonya szükséges). Egy lábosban felforraljuk a tejszínt, beletesszük a burgonyát, sózzuk, szerecsendióval fűszerezzük, és belereszeljük a fokhagymát. Addig főzzük, amíg a burgonya megpuhul, ügyelve arra, hogy ne égjen le. (Ne fedjük le, hogy a tejszín is vissza tudjon forrni!)

Amikor a burgonya már puha, hozzáadjuk a csíkokra vágott parajlevelet, egyet forralunk rajta, majd tálaljuk.

Sűríteni nem kell, hiszen a burgonyában lévő keményítő miatt magától besűrűsödik.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Spenótos tészta » Spenótos-sonkás nokedli » Spenótos körözött » Spenótos-tonhalas spagetti
» Spenótos tekercs... » Spenótos risotto » Spenótos-csirkés penne » Spenótos-rukkolás rakottas
» Spenótos- túrós lasagne » Spenótos nokedli » Spenótos muffin » Spenótos töltött tojás
» Sajtos-spenótos tészta » Sütőben sült spenótos árpa » Pikáns burgonyafőzelék » Spenótos tészta (vegan)


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.