Tutireceptek.hu fejléc

Szalonnás macok (harula, tócsi, tócsni ) recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
1 kg. tisztított burgonya, 15 dkg. húsos füstölt szalonna, 10 dkg. sima liszt, 1 db. tojás, 5-6 dkg. tisztított vöröshagyma, 3-4 gerezd fokhagyma, őrölt fekete bors, 2 evőkanál sertészsír, só.

Elkészítés:
A vöröshagymát egészen apróra vágjuk, a szalonnát kis kockákra. A szalonnát kisütjük, majd belerakjuk a vöröshagymát és aranysárgára pirítjuk.A tisztított burgonyát finom reszelőn lereszeljük (jobb, ha daraboljuk és bormixerrel eldolgozzuk), a masszát megsózzuk, őrölt fekete borssal megszórjuk,hozzáadjuk a felvert tojást, a szétzúzott fokhagymát és a szalonnazsírban megfonnyasztott vöröshagymát a szalonna pörcökkel együtt, végül a lisztet, és az egészet alaposan összekeverjük. Egy nagyobb tepsit kikenünk sertészsírral, belesimítjuk a tésztamasszát, a tetejét kevés zsírral megkenjük és kemencében ( sütőben) készre sütjük.

Tanácsok:
Ízletes étel, amit hideg savanyú káposztával és borral kínáljunk.

Elkészítési idő: 80 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szalonnás gnocchi » Sajtos csirketócsni » Tócsni 2. » Sajtkrémes-szalonnás batyu
» Krumplitócsni szezámmaggal » Szalonnás édesburgonya » Szalonnás aszalt szilva » Szalonnás túrókrém
» Szalonnás rakott pogácsa » Répatócsni magvakkal » Zöldséges tócsni » Sütőtök-csicsóka tócsni
» Szalonnás lencse » Cukkinis tócsni » Tócsni egyszerűen » Tarhonyás-szalonnás lecsó


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.