| Szedres diabetikus dunahullám receptHozzávalók: Tészta: 20 deka Rama 15 deka glukonon 4 tojás 1 cs. sütőpor 30 deka bio liszt 15 e.k. tej 2 e.k.cukrozatlan kakaópor szeder(lehet hűtőből való is) Krém: 2 cs. epres vagy málnás pudingpor 5 deci tej 10 deka glukonon 20 deka margarin Tetejére: 1 tábla diabetikus étcsokoládé 5 deka margarin 3 e.k. olaj Elkészítés: A Ramát a glukononnal és a tojások sárgájával habosra keverjuk. A tojások fehérjéjét habbá verjük, majd amikor felvertük a fehérjét a sárgával összekeverjük és hozzáadjuk a sütőporos lisztet is. A fele masszát kizsírozott lisztezett tepsibe kanalanként szétszórjuk. A maradékhoz teszünk kakaóport és 2 kanál tejet. A csokis masszát a kihagyott részekre szórjuk, majd a tészta tetejére szederszemeket teszünk. Előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük. Amikor kihűlt,rátesszük a következő krémet; A pudingot a szokásos módon megfőzzük. A glukononbol és a margarinból krémet készítünk, majd a kihűlt pudinggal összekeverjük és ezt a krémet tesszük a tészta tetejére. A krém tetejére tesszuk a csoki mázat. A csokimázhoz a csokit gőz felett felolvasztjuk, hozzáadjuk a margarint és az olajat. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |