Tutireceptek.hu fejléc

Székely savanyúság egyszerűen recept

Kategória:


Hozzávalók:
édes káposzta, kis dinnye, vöröshagyma, uborka, zöldparadicsom, karfiol, almapaprika, sárgarépa, csipős paprika, só

Elkészítés:
Minden zöldségfélét jól megmosunk, megtisztítunk. A káposztát négy cikkre vágjuk, a többieket felezzük, a kisebb darabokat megszurkálva egészbe hagyjuk.Egy nagyobb edénybe vegyesen rakjuk a zöldségféléket, majd ahány literes az edény, annyi evőkanál sót oldunk fel langyos vízben és ezt a zöldfélékre öntjük úgy, hogy az egészet ellepje. Hűvös helyen érleljük, 10-12 nap mulva fogyasztható.

Tanácsok:
Igen egészséges, nincs benne ecet, cukor és tartósító szer sem. Gyergyóban muratúra néven ismerik.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Puncsos szelet egyszerűen » Túrós lepény egyszerűen » Tócsni egyszerűen » Sangria egyszerűen
» Almás süti - egyszerűen » Túrós pogácsa egyszerűen » Sajtsaláta egyszerűen » Sült karfiol egyszerűen
» Töltött cukkíni egyszerűen » Kókuszcsók egyszerűen » Pudingos muffin egyszerűen » Sajtgolyó egyszerűen
» Rizses hús egyszerűen » Csöröge fánk egyszerűen » Sajtos muffin egyszerűen » Vödrös savanyúságom


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.