| Székely savanyúság egyszerűen receptHozzávalók: édes káposzta, kis dinnye, vöröshagyma, uborka, zöldparadicsom, karfiol, almapaprika, sárgarépa, csipős paprika, só Elkészítés: Minden zöldségfélét jól megmosunk, megtisztítunk. A káposztát négy cikkre vágjuk, a többieket felezzük, a kisebb darabokat megszurkálva egészbe hagyjuk.Egy nagyobb edénybe vegyesen rakjuk a zöldségféléket, majd ahány literes az edény, annyi evőkanál sót oldunk fel langyos vízben és ezt a zöldfélékre öntjük úgy, hogy az egészet ellepje. Hűvös helyen érleljük, 10-12 nap mulva fogyasztható. Tanácsok: Igen egészséges, nincs benne ecet, cukor és tartósító szer sem. Gyergyóban muratúra néven ismerik. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |