Tutireceptek.hu fejléc

Szilveszteri virslis párnácskák recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
500g rétesliszt
600g finomliszt
500g RAMA margarin
400g tejföl
50g élesztő
3db tojás
2ek só
2ek kristálycukor
400g Pick juhbeles virsli

Elkészítés:
A hűtőből kivett tejfölbe belemorzsolom az élesztőt és teszek hozzá kristálycukrot, összekeverem, félre teszem.

A lisztbe bele teszem a margarint és elmorzsolom benne. Adok hozzá sót és belekeverem a tejfölös élesztőt. Összedolgozom, majd beleütöm a két egész tojást. Még egyszer jól eldolgozom és konyharuhával letakarva pihentetem 1-2 órát.

Fél ujjnyira nyújtom a tésztát és az 1-2 ujjnyira vágott virslit elhelyezem az alján 1 sorba, közöket hagyva. Feltekerem, majd éles késsel elvágom a virslik között a tésztát. A párnácskák végeit villával lenyomom, hogy összetapadjanak, a tetejét ferdén bevagdosom késsel (mint a fornettis péksütiken). Kiolajozott hagyományos méretű tepsire teszem őket. Nem kell nagyon távol, de túl közel sem. Tojással megkenem a tetejét, majd 200 fokos sütőben 40-50perc alatt készre sütöm.

Tanácsok:
A liszt lehet kicsit több, vagy kevesebb is.

Amikor hajtod fel a tésztát benne a virslivel, a tekerés nyúljon alá, hogy sütéskor ne keljen szét és ne nyíljon ki a párnácska.

Reszelt trappista sajtot is lehet a tetejére szórni sütés előtt.

Ebből a mennyiségből 2 hagyományos méretű tepsivel sül ki.


A receptet beküldte: d'moni


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Színes virslis tészta » Virslis zöldbabsaláta » Olajban sült párnácskák » Egzotikus párnácskák
» Virslis tekercsek » Virslis rakott cukkini » Tartáros virslisaláta » Lecsós,virslis tarhonya
» Virslis csiga pizzakrémmel » Szilveszteri diótorta » Virslis lencseleves » Gesztenyés párnácskák
» Virslis hajdina krokett » Virslis kocka » Hagymás virslisaláta » Virslis burgonygombóc


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.