Tutireceptek.hu fejléc

Szőlős csirkepecsenye recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
2 db kis csirke,
vagy 8 db comb,
esetleg 4 db mell,
5-6 dkg margarin,
1 dl száraz fehér bor,
2 nagy fürt szőlő,
só ízlés szerint.

Elkészítés:
A felforrósított margarinon megpirítjuk a feldarabolt csirkéket vagy combot, mellet,
megsózzuk ízlés szerint az egészet átpakoljuk egy tepsibe, ráöntjük a margarint, a bort, lefedjük alufóliával, és a sütőben 30 percig pároljuk. A fóliát levéve, köré-rakjuk a leszemezett szőlőt,
és ezzel már csak 5-6 percig sütjük. A bortól meg a szőlőtől különlegesen jó zamatot kap a csirkepecsenyénk.

Tanácsok:
Tört burgonyával, párolt rizzsel és savanyúsággal tálaljuk.
Nagyon finom mellé a hagymás zsíron dinsztelt savanyú-káposzta.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tiroli szőlős rétes » Szőlős limonádé » Szőlős-sonkás tésztasaláta » Szőlős süti
» szőlős rétes » Szőlős rétes 2 » Szőlős-mazsolás muffin » Szüreti szőlős batyu
» Szőlős kacsa » Szőlős édesség » Szőlős ponty » Szőlős szeletek
» Szőlős pite » Szőlős bor » Őszi szőlősaláta » Szőlős-almás szelet


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.