Tutireceptek.hu fejléc

Tejszínes burgonyakrémleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
4-5 db burgonya,
1-2 db paradicsom (lucullus),
1 csokor petrezselyemzöld (friss, aprított),
4 dl zöldségleveslé,
2 dl tejszín,
2 evőkanál búzaliszt (finom),
5 dkg olaj,
1 db zsemle (friss),
2 db babérlevél (egész),
ízlés szerint fehérbors (őrölt),
só.

Elkészítés:
Tisztítsd meg a burgonyát, vágd apró kockákra.
Futtasd meg a burgonyát forró olajon, ízesítsd sóval, borssal, babérlevéllel, öntsd fel zöldségleveslével.
Keverd simára a liszttel a tejszínt és amikor a burgonya megpuhult, öntsd a leveshez és kavard össze.
Vedd ki a babérlevelet a levesből, turmixold le, majd forrald fel még egyszer.
Vágd apró kockákra a paradicsomot és a zsemlét.
Pirítsd meg a zsemlekockákat.
Tálald a burgonyakrémlevest pirított zsemlekockákkal és szórd meg paradicsomdarabokkal.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejszínes sajtos karaj » Tejszínes gombaszószom » Tejszínes gombócleves » Tejszínes sajtos csirke
» Gombás-tejszínes szendvics » Tejszínes csirketokány » Tejszínes pulykaszárny » Tejszínes csülkös csusza
» Sajtos- tejszínes spagetti » Tejszínes-gombás karfiol » Tejszines karamell » Tejszínes-cukkinis tészta
» Tejszínes-gombás szósz » Tejszínes mustáros hús » Tejszínes citromfagylalt » Tejszínes, tojásos karfiol


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.