Tutireceptek.hu fejléc

Tejszínes-gombás szósz recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
kb. 3/4 kg csiperke gomba
1 nagyobb doboz főzőtejszín

fehérbors

Elkészítés:
A vöröshagymát nem kockázom, hanem apró lyukú sajtreszelőn reszelem le a lábasba, és kevés oliva olajon megdinsztelem. Ezután rádobom a megtisztított, felaprított gombát, kicsit megsózom, és alaposan átpárolom fedő alatt.
Ha a gomba megpuhult, felöntöm a főzőtejszínnel, sózom, ízlés szerint adok hozzá fehérborsot, és összefőzöm. Ha túl híg tejszínt sikerül vennem, akkor kevés liszttel megszórom a szószom tetejét, és azzal is összefőzöm, hogy kicsit sűrűbb legyen.
Ha kész, kifőzött tésztára kanalazom, megszórom reszelt parmezánnal, és kész.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: bubó bubó


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Erdei gyümölcs szósz » Tonhalszószos tészta » Párizsiszószos tészta » Tejszínes-gombás karfiol
» Barbecue szószos csirke » Tojásos spárga vajszószban » Pizza szósz eltevése » Meggyszósz X.
» Narancsszószos csirkemell » Almaszósz csirkehússal » Fokhagyma szósz » Zsemleszósz
» Tejszínes gombaszósz » Szilvaszósz » Paradicsomszószos tészta » Kaporszósz Emyke módjára


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.