Tutireceptek.hu fejléc

Tejszínes csirke krumpligombóccal recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
4 csirkemell
3 dl húsleves
1 dl fehérbor
1 közepes vöröshagyma
3 dl tejszín
1 evőkanál apróra vágott rozmaring
só, bors

35 dkg krumpli
12 dkg zsír
15 dkg liszt
1 kk. szódabikarbóna
0,5 dl víz
1 evőkanál apróra vágott rozmaring


Elkészítés:
A hagymát, a húslevest és a bort összeöntöm, beleteszem a csirkemelleket (olyan edényt kell választani, hogy a lé befedje a húsokat), felforralom és 20 percig lefedve közepes lángon főzöm. Kiszedem a csirkéket, leszűröm a hagymától a levet, utóbbit visszateszem az edénybe, addig főzöm, amíg egyharmadával csökken. Ekkor hozzáadom a tejszínt, a rozmaringot, sózom, borsozom, és csak addig hagyom a láng felett, amíg egy kicsit besűrűsödik.
Amíg a csirke fő, elkészítem a gombócokat. A krumplikat megfőzöm, áttöröm, hozzáadom a többi alapanyagot. A tejszínes csirkét tűzálló tálba kanalazom levestül, a tésztából pedig 10 gombócot formázok és ráültetem őket a csirkékre. 200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsül.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkemell görögösen » Joghurtos-kekszes csirke » Csirkejava leves » Serpenyős-babos csirkemell
» Kínai illatos omlós csirke » Tüzes csirkemell » Tejszínes Endívia » Zalai csirkeleves
» Fetás göngyölt csirke » Csípős csirkemellek » Áfonyalekváros csirkemell » Pikáns csirkecombok
» Tejszines mézes krémes » Sajtos-barackos csirkemell » Tejszínes lúdláb torta 2 » Tavaszi párolt csirkemell


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.