Tutireceptek.hu fejléc

Vaníliakrémes rebarbara szelet recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
10 adag

A tésztához
250 g vaj (puha)
250 g cukor
250 g finomliszt
4 db tojás (tanyasi vagy bio)
2 tk sütőpor
600 g rebarbara
A krémhez
2 csomag vaníliás pudingpor
7 dl tej
8 dkg cukor
400 g tejföl

Elkészítés:
A tésztához elvegyítjük a lisztet a sütőporral.
A rebarbarát megtisztítjuk (lehúzzuk a száráról a külső rétegét), és kb 1-2 cm-es darabkákra felvágjuk.
A vajat krémesre keverjük a cukorral, majd felváltva hozzáadjuk a tojásokat, és sütőporos lisztet.
Sütőpapírral borított tepsibe simítjuk, és rátesszük a rebarbara szeleteket, amiket kissé rá is nyomkodunk.
A tésztát 175 °C-on 30 percig sütjük.
Elkészítjük a tetejére a krémet. A pudingporból a tejjel és a cukorral kész pudingot főzünk. Majd ha kissé hűlt, de még jó meleg, hozzáadjuk a tejfölt, és alaposan kikeverjük.
A megsült tésztát kivesszük, és a vaníliás krémet a tetejére simítjuk.
Visszatesszük a sütőbe újabb 15-20 percre.
Miután kihűlt, éles késsel szeleteljük, és tálaljuk.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Citromos borjúszelet » Pikáns, szeletben sült hús » Mogyorós szelet » Babapiskótás szelet
» Citromos karaj szelet » Bababpiskótás puncsszelet » Babaszelet » Eszkimó szelet Ági módra
» Rakott hússzeletek » Jóasszony szelet » Sportszelet /saját recept/ » Bálint szelet
» Mennyei szelet » Tejszínkrémes szelet » Puncsos szelet » Diós kinderszelet


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.