Tutireceptek.hu fejléc

Vaníliapudingos-meggyes pite recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A piskótához:
12 tojás
12 evőkanál porcukor
12 evőkanál liszt
fél csomag sütőpor
1 üveg magozott meggy
A krémhez:
25 dkg vaj
20 dkg porcukor
5 dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor
A tetejére:
1 üveg meggybefőtt leve
1 csomag vaníliás pudingpor

Elkészítés:
Klasszikus piskótatésztát készítünk, nagyméretű tepsibe öntjük, a tetejére szórjuk a meggyet, és előmelegített sütőbe téve 20 percig sütjük.

A krémhez felforraljuk a tejet, és belefőzzük a pudingport. Kikeverjük a vajat a cukorral, és amikor kihűlt a puding, összeelegyítjük.

A meggylevet is felforraljuk, és belefőzzük a pudingport (nem kell hozzá cukor!).

Ha mindez kész és kihűlt, akkor megkenjük a tészta tetejét a krémmel, végül rákanalazzuk a piros pudingos krémet. Néhány órát hagyjuk dermedni, majd szeletelve, felkockázva tálaljuk.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sárgarigó kocka » Kráter szelet » Csokikrém-mikróban » Sárgarépa torta
» Kozák sapkácskák sütés nélkül » Almás pite - fűszeresen » Meggyes kehely » Gyümölcsös babapiskótás álom
» Paradicsomleves torta » Koronás kelt kalács » Teasütemények » Dán almatorta
» Tejkocsonya » Erzsébet kuglóf » Reform golyócska » Bácskai- krémes


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.