Tutireceptek.hu fejléc

Vörösboros-aszalt szilvás tarja recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
10 dkg magozott aszalt szilva,
5 dl vörösbor,
20 dkg csont nélküli sertéstarja,
5 dkg kolozsvári szalonna,
1 fej vöröshagyma,
olívaolaj,
5 dkg vaj,
2 evőkanál friss kaukkfű, aprítva,
2-3 szem főtt krumpli, megtisztítva.

Elkészítés:
Az aszalt szilvát nagyobb darabokra vágjuk, és a mikróban kicsit felmelegített vörösborral felöntjük. A tarját ujjnyi csíkokra vágjuk, a kolozsvári szalonnát felkockázzuk körömnyi darabokra. A vöröshagymát félkarikákra vágjuk. Nagyobb serpenyőben olajat forrósítunk, és kiolvasztjuk a szalonnát. Ezután megpirítjuk rajta a hús-csíkokat. Szedőlapáttal kiszedjük mindkettőt, és félretesszük.
A visszamaradt zsíradékot kiegészítjük egy evőkanálnyira, és megfonnyasztjuk rajta a hagymát. Felöntjük az aszalt szilvás borral, felforraljuk, és visszatesszük a szalonnapörcöt hús-csíkostul. Kis tűzön főzzük, amíg a szósz besűrül kicsit. Ekkor hozzáadunk 5 dkg vajat, és az apróra vágott kakukkfüvet. Elkeverjük, és a főtt krumplival tálaljuk.


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Aszalt szilvás mákos bukta » Szilvás lepény (update 2) » Tarja gombával » Mustáros hagymás tarja
» Sajtos tejfölös tarja » Bihari szilvás tekercs » Szilvás süti » Zabpelyhes szilvás lepény
» Mustáros sertéstarja » Cigánypecsenye tarjából » Gyors szilvásgombóc » Szilvás brownie
» Habos-szilvás pite » Mákos-szilvás püspökkenyér » Aszaltszilvás húsgombóc » Tarja hagymával Hot Panben


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.