Tutireceptek.hu fejléc

Vöröshagyma töltve recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
8 közepes vöröshagyma, 10 dkg túró, 15 dkg sonka, 1 dl joghurt, 4 evőkanál reszelt sajt, 1 evőkanál aprított petrezselyem, 2 tojás, 4 evőkanál zsemlemorzsa, 2 evőkanál olaj, só, bors.

Elkészítés:
A vöröshagymát megtisztítjuk, megmossuk. Egészben hagyva a fejeket, forrásban lévő, sós vízbe tesszük, és puhulásig főzzük, de a formáját őrizze meg. Majd a hagymákat lecsepegtetjük, a kétharmaduknál keresztben elvágjuk, és egy kiskanállal óvatosan kiszedjük a belsejét. Összekeverjük a túrót a joghurttal, a sajttal, a finomra vágott sonkával és petrezselyemmel, a hagymák kiszedett és nagyon apróra vagdalt belsejével, egy csipet sóval és borssal, majd jól összedolgozzuk. A tojást hozzátesszük, mg egyszer alaposan összekeverjük, hogy megfelelő masszát kapjunk. A hagymákat megtöltjük a sonkás-túrós keverékkel, és kiolajozott tepsibe tesszük. Meghintjük szemlemorzsával és egy kis olajjal. Az előmelegített sütőben 15 percig sütjük. Ha sütés közben a hagymák kiszáradnának, meglocsoljuk kevés langyos vízzel.


A receptet beküldte: Polli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tepsis sült vöröshagyma » Vöröshagymatorta » Körte rokforttal töltve » Sörkifli lekvárral töltve
» Kelkáposzta töltve » Néró csokival töltve » Baconba sült fasirt töltve » Pulykacomb-töltve
» Rántott cukkini töltve » Kovászos uborka töltve » Rántott gomba töltve » Öszibarack töltve
» Marhafelsál töltve » Fasírt sajttal töltve » Ostyalapok gazdagon töltve » Füge töltve


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.