Tutireceptek.hu fejléc

Zabpelyhes, gyümölcsös szelet recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
25 dkg liszt
25 dkg zabpehely
0,5 kg gyümölcs (barack, meggy, cseresznye, szilva, alma, körte stb)
1 csomag sütőpor
1 csomag vaniliás cukor
1 tojás
tej
10 dkg porcukor vagy édesítőszer ízlés szerint
1 mokkáskanálnyi fahéj

Elkészítés:
A lisztet egy nagy tálba tesszük és belekeverjük a sütőport, majd a zabpelyhet.
A megtisztított gyümölcsöt felaprítjuk. Ha almát vagy körtét használunk, célszerű lereszelni, a többit elég picire felkockázni.
Hozzáadjuk a zabpelyhes liszthez, majd beleteszünk egy tojást, a vaníliáscukrot, fahéjat, a porcukrot vagy az édesítőszert és annyi tejet, hogy sűrűn keverhető tésztát kapjunk.
Ezután célszerű állni hagyni legalább 10 percre, hogy a zabpehely megszívja magát. Ha túl egybefüggő a massza állás után, hozzá kell adni még egy kis tejet, hogy újra sűrűn keverhető legyen.
Tetszés szerinti sütőformában vagy muffinformában megsütjük. Ha egy sima tepsiben vagy tortaformában készítjük, sütés után felvágva meg is tölthetjük lekvárral vagy valami finom krémmel.

Tanácsok:
A gyümölcs súlya magozás és hámozás után értendő. Több gyümölccsel vagy gyümölcs nélkül is elkészíthető, előbbi esetben kevesebb, utóbbiban több tejjel készítjük.


A receptet beküldte: mézeszserbó


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Emi szelet » Lúdláb Szelet Vicky módra! » Boci szelet- Erzsike módra » Dorottya szelet
» Szimba ostyaszelete » Német szelet » Orchidea szelet II. » Balatonszelet
» Lecsós-szelet » Jászsági szelet » Hannover szelet » Nanuk szelet
» Paleo citromos szelet » Chokito szelet » Pórés busaszelet » Almás-fahéjas szelet


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.