| Almás-mandulás túrótorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 kg hámozott, kicsumázott alma 15 dkg margarin 1 citrom reszelt héja és 4 ek. leve 20 dkg liszt csipet só 18 dkg édesítőpor 25 dkg tejföl 25 dkg túró 3 tojás 1 cs. főzős vaníliás puding 5 dl tej 4 dkg mandulapehely Elkészítés: Az almákat 8-8 cikkre vágjuk. A 2 ek.margarint a citromlével felhevítjük, rászórjuk az almát, és fedő alatt 5 percet pároljuk, majd időnként kevergetve kihűtjük. A maradék margarint is megolvasztjuk. A lisztet, sóval, 60 g édesítővel elvegyítjük, hozzáadjuk a felolvasztott margarint és jól összegyúrjuk. Margarinozott 26 cm-es kapcsos formába nyomkodjuk. A tejfölt a túróval, 115 g édesítőporral, a tojásokkal, pudingporral és a citromhéjjal összekeverjük. A lecsöpögtetett almát a tortalapon eloszlatjuk, rásimítjuk a túrós masszát, megszórjuk mandulapehellyel. Előmelegített sütőben, 175 fokon 45-50 percig sütjük. Ha kihűlt a maradék édesítőporral megszórjuk. A receptet beküldte: hpkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |