Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Berlini sütemény recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tésztához:
10 dkg cukor,
30 dkg liszt,
15 dkg vaj,
1 egész tojás, citromhéj

töltelék:
30 dkg dió,
3-4 dkg kakaó,
25 dkg cukor,
csipet fahéj,
6 tojás, baracklekvár, porcukor a szóráshoz

Elkészítés:
A tésztához valókat összegyúrjuk, kétharmad részéből négyszögletes lapot nyújtunk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, kissé megszurkáljuk és félig megsütjük.(25x35 tepsiben sült)

A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzá keverjük a kakaóport, csipet törött fahéjat, a darált diót, végül óvatosan belekeverjük a tojások habját.

A félig megsült tésztát megkenjük baracklekvárral és rásimítjuk a tölteléket. A maradék tésztából pálcikákat sodrunk és a tésztát berácsozzuk, sütőbe visszatéve készre sütjük 180 fokon.
Ha megsült, kivesszük, szeleteljük, porcukorral megszórjuk.

Tanácsok:
finom, elálló sütemény


A receptet beküldte: baffi556


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vatta sütemény » Ischler aprósütemény » Teasütemény » Almás őzgerinc sütemény
» Laci süteménye » Pöttyös sütemény » Csíkos sütemény » Édes puliszka sütemény
» Kefíres sütemény 2 » Paplan sütemény » Diós teasütemény » Vitorlás sütemény
» Egyszerű sütemény színesen » Turbános sütemény » Brünni sütemény » Meggyes sütemény


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.