Tutireceptek.hu fejléc

Finom szilvás sütemény recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
50 dkg finomliszt,
50 dkg magvaváló szilva,
3 dkg friss élesztõ,
1 evõkanál porcukor,
1 csésze langyos tej,
25 dkg margarin,
3 egész tojás plusz 1 tojás sárgája,
csipetnyi só;
a tészta tetejére:
kevés fahéjas porcukor.

Elkészítés:
A porcukrot és a szétmorzsolt élesztõt a langyos tejjel elkeverve felfuttatjuk. A lisztet mély tálba öntjük, mélyítünk bele egy üreget, amibe beletesszük a tojásokat és a kis darabokra vágott margarint. Ráöntjük a felfuttatott élesztõt, és sima tésztává összedolgozzuk. Cipóba formáljuk, majd tálba tesszük, belisztezzük a tetejét, és letakarva duplájára kelesztjük. (Kb. 2 órán keresztül pihentetjük.) Ezután kézzel akkorára húzogatjuk, hogy beleférjen egy közepes tepsibe. A tetejére szórjuk a megmosott, lecsöpögtetett, kimagozott és apróra vágott szilvadarabokat, fahéjas porcukorral meghintjük, és egy órán keresztül kis lángon sütjük. Ha kihûlt, kis kockákra vágva tálaljuk.


A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Paplan sütemény » Gyümölcshabos finomság » Finom csoki tekercs » Finom pizzás táska
» Poharas szilvás szelet. » Alföldi finom kenyér » Gyömbéres sütemény » Galyasági finom falatok
» Nagyon finom Karfiolfasírt » Diós-szilvás lepény » Namíb banános sütemény » Kókuszos sütemény (bögrés)
» Finom habos sütemény » Viktória sütemény » Diós sütemény » Buborék sütemény


Minden jog fenntartva © 2023, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.