Tutireceptek.hu fejléc

Citromos barackos muffin recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
15 dkg Rama sütőmargarin
15 dkg kristálycukor
2 csomag vaníliás cukor
2 tojás
1 pohár (150 g) natúr joghurt
8 evőkanál tej
2 citrom
30 dkg finomliszt
1 kiskanál szódabikarbóna
1 kiskanál sütőpor
20 - 25 dkg kemény húsú sárgabarack (idényen kívül 15 dkg aszalt sárgabarack)

Elkészítés:
A Rama margarint először magában, majd a kétféle cukorral keverjük habosra. A tojásokat, a joghurtot és a tejet hozzáadjuk. A citromokat alaposan megmossuk, héjukat lereszeljük, levüket kifacsarjuk. Az így nyert kb.1,5 deci citromlevet és a héjat az előzőekhez adjuk. A lisztet a szódabikarbónával és a kis kockákra vágott barackkal összeforgatjuk, az előzőekhez adjuk.
Egy közepes, 12 mélyedéses muffinsütő mélyedéseit Rama margarinnal kikenjük, a masszával egyenletesen megtöltjük. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (190 °C, légkeveréses sütőben 170°C) kb. 22 percig sütjük. Langyosan, kiváltképp reggelire, egy kevés margarinnal megkenve fenséges.

Tanácsok:
Citrom helyett naranccsal is ízesíthetjük, amihez 2 közepes narancs lereszelt héját és kifacsart levükből 1,5 decinyit használjunk hozzá.

Elkészítési idő: 45 perc
Kalóriatartalom: 218 kcal

A receptet beküldte: nyusz-musz


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sárgabarackos muffin » Citromos-mákos muffin » Könnyű citromos süti » Diós-barackos csodaszelet
» Karácsonyi citromos szív » Tejszínes toffee-muffin » Sajtos-barackos csirkemell » Finom citromos csoda
» Pudingos muffin egyszerűen » Kávés-magos muffin » Barackos eperturmix » Barna fügés muffin
» Kókuszhabos muffin » Pizzás Muffin » Túrós almás muffin » Citromos tejszínkrém


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.