Tutireceptek.hu fejléc

Cseresznyesorbet recept

Kategória:
 Italok, koktélok

Hozzávalók:
40 dkg érett cseresznye,
27,5 dkg cukor,
1 citrom,
4 dl víz

Elkészítés:
Alaposan megmossuk az egészséges cseresznyeszemeket. Kimagozzuk, ledaráljuk vagy turmixoljuk. Ezután tálba tesszük, és meghintjük a citrom leszűrt levével. A vizet és a cukrot egy edénybe tesszük és néhány percig forraljuk, amíg a cukor teljesen felolvad, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Miután kihűlt, hozzáadjuk a cseresznyepépet és jól összekeverjük. Fagylaltgépbe töltjük, vagy az alábbiak szerint járunk el: Elektromos habverővel 20-30 másodpercig keverjük (kézi habverővel legalább egy percig). A keveréket fém jégtartóba öntjük, és több mint egy órára a mélyhűtőbe tesszük, amíg jól megfagy. Ismét 20-30 másodpercig verjük fel elektromos habverővel. A keveréket visszaöntjük a jégtartóba, s a kívánt állag eléréséig (kb. 1 óra) a mélyhűtőben tartjuk.


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Igazi limoncello » Feketeribizli likőr » Banánshake » Passion
» Citromfű likör » Pinka Linka » Puncsital » Liquid Love
» Vérpezsdítő forró csoki » Hideg krémpuncs » Japanese Slipper » Orange wake up
» Vanília macchiato » Kávé likör » Rosy rays » Orange Flip


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.