Tutireceptek.hu fejléc

Csokis fánk recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
12 dkg finomliszt,
12 dkg margarin,
só,
1,5 dl víz,
4 tojás.

A mártáshoz:
8 dkg porcukor,
1 csomag vaníliás cukor,
2 tojássárgája,
1 kiskanál finomliszt,
1 evőkanál kakaópor,
1 evőkanál rum,
10 dkg csokoládé,
2,5 dl tej

Elkészítés:
A másfél dl vizet a margarinnal és a csipetnyi sóval felforraljuk.
A lisztet beleszórjuk, és kis lángon addig kevergetjük, amíg az edény falától el nem válik.
Ekkor a tűzről lehúzzuk, és a tojásokat egyenként beleütve a tésztát jól kidolgozzuk.
A masszából diónyi gömböket szaggatunk kanál segítségével, és közepesen forró olajban kisütjük.
Szalvétára szedve lecsöpögtetjük.
A mártáshoz a hozzávalókat összekeverjük, csak a csokit tördeljük a tejbe és forraljuk fel külön edényben.
Majd összevegyítjük a cukros masszával együtt és forraljuk, míg besűrűsödik. Tálaláskor a fánkokra öntjük.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csokis-banános falatka » Csokis muzliszelet » Diós-kókuszos-csokiskenyér » Csokis madeleine
» Finom csokis kehely » Andi csokis muffinja » Almás-csokis muffin » Csokis tejberizs
» Kétcsokis muffin » Csokis meggyes süti » Kanalas Csokis Muffin » Brownie-csokisan
» Csokis barackos piskóta » Csokis kekszek » Rumos - csokis golyók » Csokis kókuszos kocka


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.