Tutireceptek.hu fejléc

Hideg csokis kocka2 recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A csokoládébevonathoz
egy kevés tej
10 dkg étcsokoládé
egy kis darab Rama Sütőmargarin

A krémhez
20 dkg porcukor
4 csomag vaníliás pudingpor
8 evőkanál kristálycukor
1 liter tej
25 dkg Rama Sütőmargarin

A cukorsziruphoz
6 evőkanál kristálycukor
6 evőkanál víz

A piskótához
3 evőkanál kakaó
3 evőkanál étolaj
1 csomag sütőpor
5 evőkanál liszt
1 csomag vaníliás cukor
5 evőkanál kristálycukor
5 db tojás

Elkészítés:
A piskótához habosra keverjük a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral, hozzáadjuk az étolajat, a sütőporral elkevert lisztet és a kakaót. A masszát beleöntjük a kikent sütőformába és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 17 percig sütjük.
A cukorsziruphoz 10 percig főzzük a vizet a cukorral. A még meleg piskótalapot félbevágjuk és leöntjük a lehűtött cukorsziruppal. Elkészítjük a krémet: a tejből, a pudingporból és a cukorból kissé sűrűbb pudingot főzünk, és letakarva kihűtjük. Hűlés közben néhányszor megkeverjük. A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lehűlt pudingot is, és sima krémmé keverjük. A krémet rákenjük a piskóta alsó részére, majd a felső piskótalappal betakarjuk. A csokoládét felolvasztjuk egy kis margarinon és bevonjuk vele a piskótát. Hűtve tálaljuk.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: rekag


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Egyszerű hidegtál » Csokis-mogyorós finom suti » Csokis banánjégkrém » Tejszínes-csokis muffin
» Hidegen kelesztett lángos » Csokis Muffin Túrórudival » Forró eper hideg pezsgőben » Csokis-datolyás muffin
» Narancsos csokis muffin » Hideg kaporleves » Hideg túrótorta » Ananászos-csokis muffin
» Csokis csodamuffin » Csokis fondant!Egyszerű! » Milka csokis muffin » Hideg csokoládésrízs


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.