| Csokis mascarpone-kehely receptSütemények, édességek Hozzávalók: 25 dkg mascarpone krémsajt 4 db tojás 4 dl tejszín 5 dkg kristálycukor 20 dkg ét- vagy tejcsoki 4 adag presszókávé 10 dkg babapiskóta 4 dkg kókuszreszelék 5 cl narancslikőr Elkészítés: Az ét-vagy tejcsokit vízgőz felett felolvasztjuk. A kókuszreszeléket egy serpenyőben lassú tűzön, óvatosan, nem túl barnára megpirítjuk. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kevés kristálycukorral kemény habbá verjük, a sárgáját pedig szintén kevés kristálycukorral fehéredésig keverjük. A cukros tojássárgához hozzákeverjük a mascarponét, valamint a hideg tejszínből vert kemény habot. A masszába fokozatosan belekeverjük a fehérjehabot is. Ezután a keverék egyharmadát félretesszük, a maradékhoz pedig 4 adag presszókávét, valamint 5 cl narancslikőrt adunk. A massza felét ismét félretesszük, a maradékba pedig az olvasztott csoki felét tesszük, illetve adunk hozzá a pirított kókuszreszelékből is. A háromféle mascarpone krémet kehelyekbe rétegezzük (mindegyikből egy réteg legyen). A babapiskóták egyik végét csokiba, majd kókuszreszelékbe mártjuk, és az egészet a krémbe nyomjuk úgy, hogy csak a sapkája látsszon ki belőle. Lehetőség szerint néhány órai hűtés után kínáljuk. Tanácsok: Tényleg nagyon finom, nem nehéz elkészíteni! Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: Katalin1962 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |