Tutireceptek.hu fejléc

Dinnyés-barackos bólé recept

Kategória:
 Italok, koktélok

Hozzávalók:
1 közepes sárgadinnye
1 közepes cukordinnye
250 g sárgabarack
1 csokor friss bazsalikom
1 tasak vanillincukor
1500 ml édes fehérbor
750 ml hideg száraz pezsgő

Elkészítés:
A dinnyék húsából egy gömbvájó kanál (vagy kisebb fagylaltos kanál) segítségével golyókat formázunk, és egy nagyobb tálba tesszük. A dinnyék maradék húsát egy evőkanál segítségével kivájjuk, és egy keverőpohárba tesszük. A barackot apró kockákra vágjuk, és hozzáadjuk a dinnyegolyókhoz. A bazsalikom kétharmad részét a gyümölcsökhöz adjuk, majd az egészet a vanillincukorral megszórjuk. Az egészet óvatosan elkeverjük. Majd meglocsoljuk a bor és a pezsgő felével, letakarjuk, és min. 6 órára hűtőszekrénybe helyezzük.
Eközben a félretett dinnyedarabokat összeturmixoljuk. A megmaradt bazsalikomot apróra metéljük, és a dinnyepüréhez keverjük, majd a pürét jégkocka-tartóba töltjük, és lefagyasztjuk.
Tálaláskor a lehűlt bóléból a bazsalikomágakat eltávolítjuk, a maradék borral és pezsgővel felöntjük, végül minden pohárba néhány dinnyés jégkockát helyezünk.


A receptet beküldte: hpkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mocktail » Teafagyi » Pezsgőlimonádé » Részeges füge
» Dél-Afrikai naplemente koktél » Sunshine koktél » Csokis kávé » Fifty Fifty
» Passionate » Buborékos áfonyalé » Thai punch (alkoholmentes) » Rondo
» French 75 » Szerelmi Bájital ( alkoholos) » Japanese Slipper » Peach Tree


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.