Tutireceptek.hu fejléc

Dinnyés-barackos bólé recept

Kategória:
 Italok, koktélok

Hozzávalók:
1 közepes sárgadinnye
1 közepes cukordinnye
250 g sárgabarack
1 csokor friss bazsalikom
1 tasak vanillincukor
1500 ml édes fehérbor
750 ml hideg száraz pezsgő

Elkészítés:
A dinnyék húsából egy gömbvájó kanál (vagy kisebb fagylaltos kanál) segítségével golyókat formázunk, és egy nagyobb tálba tesszük. A dinnyék maradék húsát egy evőkanál segítségével kivájjuk, és egy keverőpohárba tesszük. A barackot apró kockákra vágjuk, és hozzáadjuk a dinnyegolyókhoz. A bazsalikom kétharmad részét a gyümölcsökhöz adjuk, majd az egészet a vanillincukorral megszórjuk. Az egészet óvatosan elkeverjük. Majd meglocsoljuk a bor és a pezsgő felével, letakarjuk, és min. 6 órára hűtőszekrénybe helyezzük.
Eközben a félretett dinnyedarabokat összeturmixoljuk. A megmaradt bazsalikomot apróra metéljük, és a dinnyepüréhez keverjük, majd a pürét jégkocka-tartóba töltjük, és lefagyasztjuk.
Tálaláskor a lehűlt bóléból a bazsalikomágakat eltávolítjuk, a maradék borral és pezsgővel felöntjük, végül minden pohárba néhány dinnyés jégkockát helyezünk.


A receptet beküldte: hpkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Grape Egg-Nogg » Eperpálinka » Ördögcsók (Kata-féle) » Sweet Rainbow
» Bloody snow » Surprise » Baileys Matyika módra » Királyok itala
» Mangókoktél, mandulával » Amerikai koktél » Déli gyümölcs-koktél » Ananászmenta
» Salty dog (sós kutya) » Southern Dream » Kakaó » Florida Milk


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.