Tutireceptek.hu fejléc

Vörösboros puncs recept

Kategória:
 Italok, koktélok

Hozzávalók:
0,75 liter vörösbor
1 dl szederszörp
2 cl rum
1 citrom
15 dkg kandiscukor
1 szem szegfűszeg
1 darabka fahéj
1 teáskanál forralt borhoz vagy mézeskalácshoz való fűszerkeverék

Elkészítés:
A citromot vékonyan meghámozzuk, és kipréseljük a levét. A bort a rummal és a szederszörppel összekeverjük, felforrósítjuk, de nem forraljuk! Ehhez adjuk a kandiscukrot, a fűszereket, a citrom levét és héját, majd az egészet addig melegítjük, amíg a cukor el nem olvad benne. A puncsot citromgerezdekkel díszíthetjük.


A receptet beküldte: TyBoR


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Angol puncs » Téli puncs » Puncsos rétes » Dunántúli vörösboros karaj
» Fehérboros-narancsos puncs » Narancsos jégpuncs » Puncsos Mascarpone krém » Narancsos puncstorta
» Vörösboros csirke » Sütés nélküli puncskocka » Rumpuncs » Vörösboros vadpörkölt
» Pezsgő puncs » Tojáspuncs » Puncsital » Puncsos keksz


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.