Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Diós-kakaós süti recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A gyúrt tésztához:
40 dkg liszt
15 dkg zsír
15 dkg porcukor
1/2 csomag sütőpor
1 tojás
pici só
kevés tej

A kevert tésztához:
3 tojás
25 dkg cukor
1 dl étolaj
2-3 dl tej
30 dkg liszt
2 evőkanál kakaópor
pici só
1/2 csomag sütőpor

A rudak töltéséhez:
20 dkg darált dió
20 dkg cukor
kis tej, amennyit felvesz
reszelt citromhéj

A mázhoz:
20 dkg fehér csoki
1 dl étolaj

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és 4 részre osztjuk, majd ezeket még kétfelé, összesen 8 gombócot kapunk. Külön-külön rudakat sodrunk belőle, olyan hosszút, mit a gáztepsi hosszúsága, és kinyújtjuk, amilyen vékonyra csak lehet. Megkenjük az előre elkészített diós masszával, és egyenként feltekerjük, mint a bejglit. A rudakat a tepsibe helyezzük.
A kevert tészta hozzávalóiból a tojásokat a cukorral jól kikeverjük, majd hozzákeverjük a többi hozzávalót és a rudakra öntjük. Előmelegített sütőben megsütjük. (Tűpróba)
A fehér csokit gőz felett az olajjal felolvasztjuk, és a kihűlt tésztára kenjük. Esetleg tortadarát hintünk rá. A rudak mellett szeljük, kettesével, szempár hatású szeleteket kapunk.

Tanácsok:
A máz elmaradhat, úgyis finom, és mutatós is.

Lehet mákkal, vagy fahéjas kókuszreszelékkel is készíteni.


A receptet beküldte: cicaaa65


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Diós-kakaós csodasüti » Diós-kakaós csiga » Kókuszos zserbó » Túrós kávékrém
» Őszi kehely » Szlovén piskótatekercs » Narancsos szívecskék » Tojáslikőrös kuglóf
» Szőlőlépuding » Angol palacsinta » Kráteres süti » Túrós gyümölcsös felfújt
» Kajszi szelet » Muffingalóca » Lujzi mézes » Karamellás torta...


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.