Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Egyiptomi diós korongok recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
10 dkg mandula
10 dkg porcukor
1 teáskanál rózsaszirup
1 db (1 kávéskanál reszelt héj) narancs
1 db (fehérje) tojás
2 evőkanál reszelt dió
2 evőkanál porcukor

Elkészítés:
Forrázzuk le a mandulát és daráljuk le, majd keverőgépben keverjük formálható masszává a porcukorral, a rózsasziruppal, a reszelt narancshéjjal, és egy-két kanál tojáshabbal. Majd vizes kézzel formázzunk diónyi gombócokat és nyomjuk laposra. Forgassuk bele a megmaradt tojáshabba, végül a dió és cukor keverékébe. A sütőt melegítsük elő langyosra és kb. 10-15 perc alatt süssük aranysárgára a korongokat.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Egyiptomi Besarah » Cukkinikorongok » Habos csokikorongok » Vaníliás korongok
» Egyiptomi álom » Diós korongok » Fahéjas korongok » Diós lepény Ági módra
» Kráteres süti » Csigának való tészta » Egyszerű madártej » Gyors keksztekercs
» Lusta asszony rétes » Bagolyszem - másként » Omlós csók » Tejbegríz gombóc


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.