Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Diós keksz recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
25 dkg finomliszt, 1-1 késhegynyi sütőpor és só, 25 dkg cukor, 25 dkg finomra darált dió, 10 dkg durvára vágott dió, 2 db tojás, 20 dkg margarin, 20 dkg étcsokoládé

Tepsi kikenéséhez: zsír, liszt

Elkészítés:
A lisztet a sütőporral és a sóval összekeverjük, majd a cukorral, a dióval, a tojásokkal és a szobahőmérsékletű margarinnal összegyúrjuk. A csokoládét 3-4 milliméteres kockára vágjuk, és egy-két mozdulattal a tésztába keverjük. Dió nagyságú gömböket formálunk belőle, ezekből 5x4-et kizsírozott, meglisztezett tepsibe rakosgatunk. Előmelegített sütőben, a közepesnél erősebb lánggal (200 fokon) kb. 10 percig sütjük, ezalatt szétterülve megsülnek.

A sütőből kivéve a kekszeket a helyükről elmozdítjuk, nehogy leragadjanak. A többi tésztát ugyanígy megsütjük. Száraz helyen sokáig eláll.


A receptet beküldte: moncsicsi83

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kekszes háromszög » Sajtos kekszes torta » Kekszes puding gyümivel » Puncsos keksz-szelet
» Amaretto kekszek » Csokis kekszek » Mandulás kekszes » Vaníliás-almás kekszszelet
» Nutellás keksz » Kekszes -pudingos süti » Áfonyás-mandulás keksz » Kakaós linzerkeksz
» Kakaós zabkeksz » Patrik napra készült keksz » Sajtos-magvas keksz » Kétszínű kekszek


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.