Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Keksz szalámi recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
25dkg margarin
40dkg porcukor
5dkg kakaópor
2db egész tojás
1 rum aroma
60dkg keksz

Elkészítés:
A kekszet apróra tördeljük (konyharuhába vagy nejlon zacskóba tesszük és pl. húskloffolóval törjük meg, vigyázva, hogy ne túl por szerű legyen).
A margarint a porcukorral felfőzzük, a kakaót a tojással és a rum aromával összekeverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott, felfőzött krémhez. Ezután belekeverjük a kekszet.
Cukrozott alufóliára kiöntjük és 2 rudat formázunk belőle. A formázást porcukros kézzel célszerű csinálni, így nem tapad. (Ez kb. 5dkg porcukor.)
Lehet hűtőszekrényben is állni hagyni, de ha nem túl meleg a konyha, akkor nem muszáj hűtőbe tenni. Kb. egy éjszaka alatt érik össze.

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: Pitypang


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kakaós zabkeksz » Fűszeres diós keksz » Csokis kekszek » Töltött keksz
» Kekszgolyócskák » Legcsokisabb csokis keksz » Rumos kekszgolyók » Kekszes-mogyorós nápolyi
» Néger szalámi » Szalámisaláta » Kekszes túrótorta » Omlós csokis keksz
» Kétszínű keksz » Pilóta keksz házilag » Kekszes-pudingos » Gesztenyés keksz


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.