Tutireceptek.hu fejléc

Keksz szalámi recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
25dkg margarin
40dkg porcukor
5dkg kakaópor
2db egész tojás
1 rum aroma
60dkg keksz

Elkészítés:
A kekszet apróra tördeljük (konyharuhába vagy nejlon zacskóba tesszük és pl. húskloffolóval törjük meg, vigyázva, hogy ne túl por szerű legyen).
A margarint a porcukorral felfőzzük, a kakaót a tojással és a rum aromával összekeverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott, felfőzött krémhez. Ezután belekeverjük a kekszet.
Cukrozott alufóliára kiöntjük és 2 rudat formázunk belőle. A formázást porcukros kézzel célszerű csinálni, így nem tapad. (Ez kb. 5dkg porcukor.)
Lehet hűtőszekrényben is állni hagyni, de ha nem túl meleg a konyha, akkor nem muszáj hűtőbe tenni. Kb. egy éjszaka alatt érik össze.

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: Pitypang


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Könnyű keksz szalámi » Almás keksz » Sajtos keksz » Kétszínű keksz
» Tepsis kekszes süti » Sütőtökös-almás kekszes » Töltött keksz II. » Sütés nélküli édes keksz
» Szalámis saláta » Kekszes süti. » Albert kekszes sütemény » Szalámis tekercs másként
» Keksztekercs kókuszosan » Mézes zabpehelykeksz » Keksz kenyér » Sajtos kekszes torta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.