Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Görögdinnye granita recept

Kategória:
 Fagylaltok

Hozzávalók:
60 dkg dinnyehús
1.5 dl víz
5 dkg cukor
1 citrom

Elkészítés:
1,5dl vizet és 5dkg cukrot kis lábasban összeforralunk, hogy a cukor teljesen felolvadjon. (a cukor mennyisége ízléstől és a dinnye édességétől is függ) Hozzáadjuk egy citrom, vagy két zöldcitrom levét és lehűtjük. Kb. 60dkg görögdinnyehúst magostul felkockázunk. Hozzáöntjük a kihűtött szirupot, és botmixerrel, vagy turmixgépben teljesen simára pürésítjük. Szűrőn átpasszírozzuk, hogy a magokat eltávolítsuk. A gyümölcspürét nagy lapos műanyag edénybe töltjük, és a mélyhűtőbe tesszük. Kb.1 óra múlva kivesszük, és egy villával jégszilánkokra, kásásra kapargatjuk. Ezt megismételjük még néhányszor egy-két óránként.

Tanácsok:
Még finomabb, ha a turmixolás végén 0.5 dl málnaszörpöt is belekeverünk.


A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Görögdinnye delikát » Görögdinnyés jégkása » Görögdinnye » Dinnyegranita
» Görögdinnyés csoda » Görögdinnye (nem diétás) » Ecetes görögdinnyehéj » Görögdinnyés limonádé
» Mentás görögdinnye saláta » Grapefruitgranita » Kávés granita » Görögdinnyeital
» Kávégranita » Görögdinnyekehely » Lime-os görögdinnyekoktél » Görögdinnye leves


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.