Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Gyergyói bögrés csemege recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 bögre kristálycukor, 1 bögre tej, 1 bögre darált mák, 1 bögre sima liszt, 1 csomag sütőpor, 1 db. citrom héja, 1 db. narancs hája, 1 kávéskanál rum aroma (vagy 5 cl. rum), 10 dkg. mazsola, 4 db tojás.A tepsi kikenéséhez kevés vaj.A méréshez egy bögre, amivel minden anyagot egyformán mérünk.

Elkészítés:
A tojásokat feltörjük, átkeverjük, majd fokozatosan hozzápergetjük a cukrot és kikeverjük, langyos tejjel felengedjük.Összekeverjük a mákot, a lisztet és a sütőport, belerakjuk az előzetesen rumban áztatott mazsolát, 1-1 evőkanálnyi citromhéjat és narancshéjat, majd az egészet egymáshoz öntve alaposan átkeverjük. 15-20 percnyi pihentetés után a masszát egy kikent tepsibe tesszük és lassú tűznél 20-30 perc alatt készre sütjük. A teteje sütés közben könnyen barnul, ezért legyünk óvatosak.

Tanácsok:
Karácsonyi asztalra való csemege.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gyergyói almás palacsinta » Bögrés-gyümölcsös » Gyergyói ízestáska » Update 1 Bögrés-meggyes
» Bögrés almás » Bögrés Maffin » Kókuszos csemege kocka » Müzlicsemege
» Csemege » Ipolyparti pulykacsemege » Bögrés » Bögrés fánk
» Bögrés almás süti » Mákos bögrés süti » Bögrés almafánk » Bögrés kókuszos kocka


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.