Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Csemege uborka recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
Egészen apró, hibátlan uborka, a levéhez l-enként 1 csapott evõkanál só, 1,5 evõkanál kristálycukor, 4-4 egész fekete bors és szegfûbors, 2 szegfûszeg, 1-1 szál kapor és tárkony, kis darabka torma, 1-1 késhegynyi õrölt gyömbér és köménymag, ecet ízlés szerint, 1 csapott mokkáskanál benzoesavas nátrium

Elkészítés:
Ízlés szerinti ecetes vizet keverek, valamivel többet, mint amennyi az uborkát ellepi. Beleszórom a fûszereket és a tartósítószert, majd felforralom. Közben az uborkát gondosan megmosom, lecsöpögtetem és kiforrázott üvegekbe rakom. (A zöldfûszerekbõl is beleteszek az üvegbe.) A forró levet ráöntöm, majd lazán lekötöm. Langyos helyen (napon vagy meleg konyhában) érlelem egy héten át. Leapadt levét pótolom, végül szorosan lekötve teszem el végleges helyére.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ipolyparti pulykacsemege » Sült hal uborkaszósszal » Svéd uborka » Szárnyas uborka saláta
» Dobálos uborka » Joghurtos csemege » Uborkás rizssaláta » Bolgár uborkaleves
» Uborkasaláta » Diós-sonkás uborkasaláta » Gombával töltött uborka » Kovászos uborka töltve
» Egyszerű uborkaleves » Csemegekenyér » Vizes uborka » Kapros uborkaleves


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.