Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Gyros tál csirkemellből recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
60 dkg csirkemell filé
0, 5 fej fejes káposzta
1 darab kígyóuborka
2 darab paradicsom
2 darab paprika
1 fej lilahagyma
1 kávéskanál rozmaring
4 dl natúr joghurt
4-5 gerezd fokhagyma
szárnyas fűszerkeverék
1 kávéskanál oregánó
őrölt bors
köménymag
ételízesítő
1 dl olíva olaj
1 darab kaliforniai paprika
1 darab hegyes erős paprika
1 csomag hónapos retek

Elkészítés:
A zöldségeket megmosom, majd tetszés szerinti méretre vágom. Én a káposztát fel szoktam csíkozni, míg a többi zöldséget felkockázom. Felvágom a csirkemellet is, vékony csíkokra.
Az 1 dl olajba szórom a szárnyas fűszert, az oregánót, a borsot, a köményt és 1-2 gerezd zúzott fokhagymát is. Az így elkészített pácba forgatom a felcsíkozott csirkemell filét, s legalább 1 órára a hűtőbe teszem pácolódni, de ha van rá lehetőség, a csirkemell pácolását akár előző nap is elvégezhetem, még finomabb lesz.
A pácolás után a csirkemellet zsiradékon pirosra sütöm, majd a joghurtba 2-3 zúzott fokhagymát és pici ételízesítőt keverek. A zöldségeket összekeverem, majd elkészítem a gyors tálat.
A tálra az összekevert zöldségeket és a sült húst tálalom, mely mellé frissen kisütött hasábburgonyát is kínálhatok. A tálat meglocsolom a joghurtos öntettel is.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Párizsi csirkemellből » Gyros Évi módra » Gyros házilag » Pita gyros-hoz
» Csirkemellből pörkölt » Gyros pitában » Gyros tál (hamis) » Gyros otthon
» Gyros 2. » Gyros tál » Gyros-mártás » Pita Gyroshoz
» Gyros pita tk. liszből » Gyros ahogy én csinálom... » Pangasius gyrostál » Gyros tál arany módra


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.