Tutireceptek.hu fejléc

Gyümölcsös kosárka recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához:

60 dkg liszt
25 dkg sütőmargarin
1 db tojássárgája
1 kiskanál szódabikarbóna
2 csomag vaníliás cukor
2 dl tejföl
csipetnyi só
2 dkg langyos, cukros tejben megfuttatott élesztő
5 evőkanál cukor

A töltelékhez:

magozott meggy
cukor
fahéj

Elkészítés:
A tésztát meggyúrjuk, pihentetjük, és fél centi vastagra kinyújtjuk. Linzerszaggatóval - nem a lyukassal - kiszaggatjuk! Muffin sütőformába simítjuk a korongokat, úgy, hogy az ujjunkkal már eleve kosarakat lapogatunk belőlük. Magozott meggyel (vagy más gyümölccsel) megtöltjük, és 1-1 kanál fahéjas cukorral megszórjuk. Ha nagyon savanyú a gyümölcs, akkor tehetünk rá több cukrot is. Körülbelül 180 fokon sütjük, amíg a széle aranybarna lesz. A maradék tésztából készíthetünk mini fahéjascsigákat, nagyon jól mutat a kosárka tetején.

Tanácsok:
Ha el akarod kápráztatni a vendégeidet, készíts egy tálca gyümölcskosárkát, és meglátod, mindenkinek leesik az álla!


A receptet beküldte: Pné Veronika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gyümölcsös kocka » Gyümölcsös rízs » Házi gyümölcsös joghurt » Őszi gyümölcsös sütemény
» Gyümölcsös hússaláta » Gyümölcsös túrós lepény » Aszalt gyümölcsös keksz » Pikáns kosárkák
» Gyümölcsös tejföltorta » Gyümölcsös joghurt ital » Diós/ kókuszos kosárkák » Cukkini kosárka
» Gyümölcsös krémtúró » Gyümölcsös őzgerinc » Töltött gombakosárkák » Gyümölcsös tejes pite


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.