Tutireceptek.hu fejléc

Jeges rebarbara-bomba recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
6 személyre:

50 dkg rebarbara (csak szár)
26 dkg cukor
1 l tejszín
5 tojássárgája
2 csomag vaníliás cukor
tejszínhab a díszítéshez

Elkészítés:
A rebarbara szárait megmossuk, meghámozzuk, és kisebb darabokra vágjuk. Nagyon kevés vízben (csak annyiban, hogy ne égjen le, amíg levet ereszt) fedő alatt, lassú tűzön puhára pároljuk.


A rebarbarát szitán átpasszírozzuk, és összekeverjük 1 evőkanál cukorral. Hagyjuk teljesen kihűlni. A tejszínt kemény habbá verjük. A tojássárgákat a maradék cukorral habosra keverjük, és beleforgatjuk a tejszínhabot. A rebarbarához keverjük a vaníliás cukrot, és a tejszínes masszába forgatjuk. Kiöblítünk vízzel egy ovális aljú tálat, belesimítjuk a masszát, lefedjük, és legalább 3 órára betesszük a mélyhűtőbe. Tálaláskor tálra borítjuk a krémet, tejszínhabbal ill. ízlés szerint díszítjük. Azonnal fogyasztju

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: RLindi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Jeges citromleves » Jegesmedve » Jeges eprestea » Jegeskávé Copa Cabana
» Nyári jeges sangria » Rebarbarás jeges tea » Málnás jeges tea » Jeges szerzetes
» Feketeribizlis jeges tea » Jegeskávé-frappé » Jeges Kocka » Jeges csokoládé
» Jeges paradicsomital » Vaníliás jegeskávé » Csipkeízű jeges tea » Jeges epres kehely


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.