Tutireceptek.hu fejléc

Kókusz korong recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
12 dkg puha vaj
12 deka cukor
1 mk só
12 dkg liszt
10 deka frissen reszelt kókuszdió
1 cs. vaníliás cukor

Elkészítés:
A vajat és a cukrot kézi mixerrel habosra keverem belerakom a vaníliás cukrot, majd a lisztet és sót. Tovább keverem, amíg egy finom morzsa lesz belőle. Ekkor mehet bele a kókuszreszelék, amit alaposan elvegyítek a morzsával. Ezek után kézzel már csak röviden össze kell állítani tésztává. Egy kb. 4 cm átmérőjű hosszú kígyót formázok a tésztából, és egy darab kiterített folpackba csomagolom szorosan. Néhány órára, vagy még jobb, ha egy éjszakára a hűtőbe teszem a csomagot. A pihentetési idő után előmelegítem a sütőt 180°C fokra, és 6-8 mm-es szeletkékre vágom a kókuszos tésztát. Sütőpapírra fektetem a korongokat, és kb. 1o-12 perc alatt világosra sütöm, addig, amíg a pereme szépen elkezd pirulni.


A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csokis - kókuszos szalámi » Mézes kókuszkocka » Kókuszhavas tésztaházikó » Nagymamám kókuszkockája
» Kókuszos Habtekercs » Kókuszgolyó saját » Kókuszos zserbó » Kókuszos banán nasi
» Kókuszos sütőtökleves » Fogyis kókuszos » Kókuszos-csokoládés tallér » Kókuszos öszibarack turmix
» Rumos-meggyes kókuszgolyóm » Bögrés kókuszos süti » Kókuszfagylajt » Kókuszos csoda


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.