Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Levendulás, zabpelyhes keksz recept

Kategória:
 Reform ételek

Hozzávalók:
- 30 dkg darált zabpehely
- 10 dkg apró szemű zabpehely
- 10 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 4 ek méz + édesítő ha kell
- 20 dkg vaj
- 2 tojás
- 10 dkg dió, vagy mogyoró, vagy mandula
- 5 dkg mazsola, vagy áfonya
- 4 dkg durvára vágott étcsokoládé
- 3 ek darált levendulavirág
- 2 kk vanília kivonat
- 1 tk szódabikarbóna
- kevés só

Elkészítés:
A hozzávalókat összedolgozzuk.
Egy zsíros, lágy tésztát kapunk. A tésztát 1 órára hűtőbe rakjuk.
A tésztát kb. 1 cm vastagságúra kinyújtjuk, a tetejét megszórjuk mandulaforgáccsal és a nyújtófa segítségével belenyomjuk a tésztába.
Sütőpapírral kibélelt tepsiben, előmelegített sütőben megsütjük.


A receptet beküldte: cicaaa65


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gyümölcsös zabpelyhes süti » Zabpelyhes puszedli » Kekszes-pudingos » Nutellás keksz
» Kekszes krémes » Zabpelyhes süti » Darált kekszes krémes » Sütőtökös-diós-kekszgolyó
» Kekszes szivárványszelet » Tejfölös keksz » Foltos kekszes süti » Albert kekszes édesség
» Zabpelyhes sütemény » Kekszes-túrós szelet » Sajtos keksz » Mazsolás fogyikeksz 1.


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.