Tutireceptek.hu fejléc

Levendulás, zabpelyhes keksz recept

Kategória:
 Reform ételek

Hozzávalók:
- 30 dkg darált zabpehely
- 10 dkg apró szemű zabpehely
- 10 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 4 ek méz + édesítő ha kell
- 20 dkg vaj
- 2 tojás
- 10 dkg dió, vagy mogyoró, vagy mandula
- 5 dkg mazsola, vagy áfonya
- 4 dkg durvára vágott étcsokoládé
- 3 ek darált levendulavirág
- 2 kk vanília kivonat
- 1 tk szódabikarbóna
- kevés só

Elkészítés:
A hozzávalókat összedolgozzuk.
Egy zsíros, lágy tésztát kapunk. A tésztát 1 órára hűtőbe rakjuk.
A tésztát kb. 1 cm vastagságúra kinyújtjuk, a tetejét megszórjuk mandulaforgáccsal és a nyújtófa segítségével belenyomjuk a tésztába.
Sütőpapírral kibélelt tepsiben, előmelegített sütőben megsütjük.


A receptet beküldte: cicaaa65


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Albert kekszes édesség » Zabpelyhes felfújt » Zabkorpás keksz » Almás-zabpelyhes szelet
» Keksztekercs (Update 1) » Csokis-mogyorós keksz » Keksz kenyér » Almás-zabpelyhes cookies
» Zabpelyhes-áfonyás keksz » Kókuszos keksztekercs » Kekszes finomság 1 » Diós nutellás kekszgolyó
» Sajtos keksz II. » Zabpelyhes spenót » Keksz » Csokis-zabpelyhes


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.