Tutireceptek.hu fejléc

Zabpelyhes szilvás lepény recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához:
2 db tojás
8-10 dkg cukor
12 dkg liszt
1 kiskanál sütőpor
7,5 dkg vaj
A töltelékhez:
15-20 szem szilva (aszalt vagy friss)
A tetejére:
7,5 dkg vaj
6 dkg cukor
2 dkg zabpehely

Elkészítés:
A tojást és a cukrot habosra keverjük, és elkeverjük a sütőporos liszttel. A vajat egy serpenyőben megolvasztjuk, majd amikor kihűlt, eldolgozzuk a tésztában, és az egészet egy kisebb tepsibe öntjük.
A szilvákat megmossuk, kimagozzuk (ha frisset használunk), és elrendezzük a tészta tetején. A vajat megolvasztjuk, kihűtjük, majd hozzákeverjük a cukrot és a zabpelyhet.
Az így kapott keveréket lazán a szilvarétegre terítjük, majd a közepes hőmérsékleten előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük, amíg villával megszurkálva késznek nem találjuk.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Joghurtos gyorslepény » Sajtos kukoricás lepény » Mexikói kukoricás lepény » Szilvás, kókuszos szelet
» Körtés-zabpelyhes süti » Joghurtos lepényke » Lekváros krumplilepény » Rákóczi túrós lepény
» Szilvás pite » Fetás-lilahagymás lepény » Zabpelyhes tallér 2. » Burgonyalepény
» Zabpelyhes-mézes őzgerinc » Almás-zabpelyhes szelet » Kapros-túrós lepény » Reform almás lepény


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.