Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Zabpelyhes szilvás lepény recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához:
2 db tojás
8-10 dkg cukor
12 dkg liszt
1 kiskanál sütőpor
7,5 dkg vaj
A töltelékhez:
15-20 szem szilva (aszalt vagy friss)
A tetejére:
7,5 dkg vaj
6 dkg cukor
2 dkg zabpehely

Elkészítés:
A tojást és a cukrot habosra keverjük, és elkeverjük a sütőporos liszttel. A vajat egy serpenyőben megolvasztjuk, majd amikor kihűlt, eldolgozzuk a tésztában, és az egészet egy kisebb tepsibe öntjük.
A szilvákat megmossuk, kimagozzuk (ha frisset használunk), és elrendezzük a tészta tetején. A vajat megolvasztjuk, kihűtjük, majd hozzákeverjük a cukrot és a zabpelyhet.
Az így kapott keveréket lazán a szilvarétegre terítjük, majd a közepes hőmérsékleten előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük, amíg villával megszurkálva késznek nem találjuk.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zabpelyhes-áfonyás keksz » Zabpelyhes túrógombóc » Egyszerű szilvás süti » Pikáns szilvás lepény
» Zabpelyhes gyümölcstorta » Szilvaszószos marhaoldalas » Almás lepény 2. » Sajtos-borsós lepény
» Habos-szilvás pite » Szilvás-mákos kalács » Szilvás-kókuszhabos süti » Gesztenyés almás lepény
» Szilvás csirke » Krémes-szilvás kocka » Aszaltszilvás pulykakuglóf » Szilvás rakott palacsinta


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.