Tutireceptek.hu fejléc

Linzerből 4 félét recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Linzertészta
Hozzávalók:
60 dkg liszt
40 dkg vaj
20 porcukor
2 tojás sárgája

A liszthez szitáld hozzá a porcukrot, keverd bele a tojások sárgáját, majd gyors mozdulatokkal dolgozd bele a vajat, hogy ne melegedjen meg a kezedtől. Felhasználásig tartsd hűtőben.
Citromos-túrós habos lepény
Hozzávalók:
1 adag linzertészta
25 dkg túró
5 dkg porcukor
2+1 tojás
1 citrom reszelt héja
1 csomag vaníliás cukor

A linzertésztát válaszd ketté, az egyik gombócot nyújtsd ki, bélelj ki vele egy tepsit, villával szurkáld meg, és süsd ki félig. A túrót törd át, keverd el a porcukorral, két tojás sárgájával, a citromhéjjal és a vaníliás cukorral, majd lazítsd a habbá vert tojásfehérjével. Öntsd a krémet a tésztára, majd nyújtsd ki a másik gombócot is, és takard be vele a krémet. Szurkáld meg villával, kend meg a felvert tojással, és süsd pirosra.

Elkészítés:
Meglepetéskekszek
Hozzávalók:
1 adag linzertészta
1 tábla tejcsokoládé
1 marék színes cukorka
1 tojás sárgája

A tésztából formázz diónyi nagyságú golyókat, tedd őket egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, és a közepükbe nyomj egy kis mélyedést. Kend meg őket egy felvert tojássárgájával, majd előmelegített sütőben 8-10 perc alatt süsd meg. Mikor kész, várd meg, amíg hűl egy kicsit, majd mindegyik mélyedésbe tegyél egy-egy szem cukorkát. A csokit vízgőz fölött olvaszd fel, töltsd meg vele a lyukacskákat, és várd meg, amíg megszilárdul.


Isler
Hozzávalók:
1 adag linzertészta
5 dkg vaj
fél tábla tortabevonó
lekvár

A tésztát szaggasd ki egyforma nagyságú karikákra, majd süsd meg. A lekvár segítségével ragaszd őket kettesével össze, majd vízgőz fölött olvaszd meg a tortabevonót, és keverd ki a vajjal. Mártsd bele minden isler tetejét, majd tedd őket hűvös helyre, amíg a máz megköt.

Tanácsok:
Meggyes linzertorta
Hozzávalók:
1 adag linzertészta
50 dkg meggy, befőtt is jó
25 dkg puha vaj
20 dkg cukor
10 dkg főzőcsokoládé
5 dkg kakaó
5 dkg liszt
3 dl tej
3 tojássárgája
0,5 dl rum

A linzert nyújtsd ki, bélelj ki vele egy tortaformát, és 180 fokos sütőben 35 perc alatt süsd készre. A tejet forrald fel 5 dkg cukorral, és gőz fölött olvaszd meg a csokit. A tojások sárgáját keverd habosra a többi cukorral, majd add hozzá a lisztet és a kakaót, és keverd simára. Add hozzá az olvasztott csokit, majd lassan csurgasd bele a forró tejet, közben kevergesd folyamatosan.

Mérsékelt tűzön, folyamatos kevergetés mellett forrald fel, hogy a krém besűrűsödjön. Vedd le a tűzről, és kevergesd, amíg hűl egy kicsit, majd egy robotgéppel dolgozd bele a vajat, és ízesítsd a rummal. Töltsd meg vele a tésztát, a tetejét sűrűn rakd ki meggyel, és néhány órára tedd hűtőbe, amíg megdermed.


A receptet beküldte: Tobzocska


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gyors finom almás » Körtés süti dióval » Rácsos-rebarbarás linzer » Fekete-erdői meggytorta
» Álom pite » Sportszelet - keksszel » Elefánt-könnycsepp egyszerűen » Rebarbarás pite
» Almatorta túrósan » Házi kürtőskalács » Mákos kalács » Rumos-csokis szelet
» Szezámmagos csokitorta » Tiramisu AndikAnyuka módra » Csupa hab szelet » Földiepres citromos pite


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.