Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Mákos máglyarakás recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
30 dkg kalács
15 dkg cukor
1 vaníliás cukor
1 kg alma
10 dkg baracklekvár
5 dkg darált mák
5 dkg mazsola
4 tojás
csipet só
kis fahéj
reszelt citromhéj
5 dl tej
margarin a tepsi kikenéséhez

Elkészítés:
A kalácsot felszeleteljük, egy margarinnal kikent közepes tepsibe sorakoztatjuk

a tejet felforraljuk 5 dkg cukorral, a vaníliás cukorral, csipet sóval és a citromhéjjal. A tűzről levéve belekeverjük a tojások sárgáit, és egyenletesen a kalácsra öntjük. Öt deka cukorral elkevert darált mákkal megszórjuk, erre kerül az 5 dkg mazsola.

Az almát meghámozzuk, és vékony szeletekre vágjuk. Megpároljuk kis vízen a fahéjjal. Én a lekvárt is ilyenkor keverem hozzá, és együtt párolom. A mazsolás mákos rétegre terítem, és beteszem a forró sütőbe kb. fél órára.

Ezután kiveszem a sütőből (ha a lekvárt nem tettük az almához, akkor most kell a forró almás réteg tetejére kenni), erre rásimítom a maradék 5 deka cukorral felvert fehérjéket, és csak annyi időre teszem vissza a sütőbe, amíg a tojáshab enyhe rózsaszín árnyalatot nem kap.

Langyosan, hidegen is nagyon finom, a mák egy kis csavart ad neki.


A receptet beküldte: Corra


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Muci rakott mákos tésztája » Krémes mákos habos süti » Rácsos-mákos szelet » Mákos citromos süti
» Mákos linzertorta » Bögrés mákos » Tökös-mákos 'szórt' rétes » Kavart mákos
» Habkönnyű mákos süti » Szilvás máglyarakás » Mandulás máglyarakás » Mákos bögrés
» Máglyarakás egyszerűen » Mákos guba szerintem » Meggyes-mákos palacsinta » Mákos almás muffin


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.