Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Málnás-cseresznyés torta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tésztához:

150 g búzaliszt
Fél csapott teáskanál Sütőpor
15 g kakaópor (cukrozatlan)
75 g porcukor
1 tasak Vanillincukor
1 tojás (közepes méretű)
75 g lágy vaj vagy margarin
50 g mandulaforgács vagy darált mandula

Töltelékhez:

1 tasak Krémpuding vaníliaízű 500 g hideg habtejszín

Krémhez:

250 g málna
250 g cseresznye
1 tasak Tortazselé színtelen
2 evőkanál porcukor
250 ml víz

Elkészítés:
A kapcsos sütőformát (24 cm átmérőjű) kivajazzuk és kibéleljük sütőpapírral. A sütőt előmelegítjük. A málnát óvatosan megmossuk, a cseresznye szárát eltávolítjuk, megmossuk, kimagozzuk.


A lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. A mandulaforgács kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává keverjük. Végül hozzáadjuk a mandulaforgácsot is. A tésztát frissentartó fóliába tekerjük, és kb. 30 percre a hűtőszekrénybe helyezzük.
A fél óra elteltével a tészta 2/3 részét egy enyhén lisztezett munkalapon kinyújtjuk, és villával megszurkáljuk. A tésztát az előkészített sütőformába fektetjük. A maradék tésztát vékony hengerré formázzuk, és a tésztalap köré helyezzük úgy, hogy az 3 cm magas keretet képezzen. A sütőformát a sütő középső részébe toljuk, és a tésztát megsütjük.


A megsült tésztát a sütőkeretet eltávolítva egy sütőrácson hagyjuk kihűlni. A krémpudingot a tasakon feltüntetett használati utasítás szerint, de tejszín hozzáadásával elkészítjük, és a tortalapon egyenletesen elsimítjuk. Az előkészített gyümölcsöket a tölteléken egyenletesen elosztjuk. A tortazselét a tasakon lévő használati utasítás szerint elkészítjük, majd a torta közepéről kezdve a gyümölcsre csurgatjuk. A tortát fogyasztásig hűtőszekrényben tároljuk, ízlés szerint porcukorral meghintve tálaljuk.

Tanácsok:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 15 perc


A krémhez a tejszín felét tejjel pótolhatjuk. Ekkor a krém kicsit lágyabb lesz.


A receptet beküldte: tavaszi szél


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Krémes krémtorta » Házi francia krémes torta » Csokikrémes csokitorta » Mazsolás kakaótorta
» Amerikai almatorta » Csirketorta » Férfitorta » Fekete erdő torta
» Túró Rudi torta » Zsuzsi répatortája » Család kedvence torta » Csokikrémes torta
» Narancslétorta » Rumos torta » Mogyorós-csokis sajttorta » Citrusos túrótorta


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.