Tutireceptek.hu fejléc

Marcipános körtés pite recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Hozzávalók (kb 20 szelethez)
25 dkg vaj,
10 dkg cukor,
1 zacskó vaníliás cukor,
csipetnyi só,
5 tojás,
10 dkg marcipánmasza,
50 dkg liszt,
1 zacskó sütőpor,
1,5 dl tej,
1,5 kg körte,
1 citrom leve,
1 dkg natúr pisztácia,
3 ek sárgabarack,
1 ek porcukor

Elkészítés:
1.
A vajat a kétféle cukorral és a sóval kikeverük. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat, majd beleforgatjuk a lereszelt marcipánt, és a tejjel váltogatva hozzáadjuk a sütőporos lisztet. Margarinnal kikent 32x38 cm-es tepsibe simiítjuk.
2.
A meghámozott körtéket félbevágjuk, 1 cm mélyen bevagdossuk, és a citrom levélvel meglocsoljuk. Rövid ideig állni hagyjuk, majd a domború felükkel felfelé a tésztába nyomkodjuk. Előmelegített sütőben 200 fokon 20 pecig sütjük.
3.
A pisztáciamagokból a körtének szárat készítünk. A pitét további 5 percig sütjük, majd a megmelegített lekvárral megkenjük, és 5 perc alatt készre sütjük. Kihűtjük, és porcukrot szitálunk rá.

Elkészítési idő: 120 perc
Kalóriatartalom: 400 kcal

A receptet beküldte: bibed


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Marcipános alagút » Marcipános rúd » Körtés zabkeksz (vegan) » Sült körtés-diós saláta
» Vaníliás körtés turmix » Marcipános mokka bonbon » Mogyorós-körtés pite » Körtés csülök
» Almás-sajtos körtesaláta » Marcipános uszoda » Körtés tejbegríztorta » Körtés-csokis torta
» Körtés kosárka marcipánnal » Körtés gyümölcs saláta » Marcipános szelet » Francia körtés lepény


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.