Tutireceptek.hu fejléc

Körtés-kéksajtos csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 csirkemellfilé,
olívaolaj,
só és frissen őrölt bors,
5 dkg vaj,
2 evőkanál liszt,
2 db körte,
fél citrom leve,
1 evőkanál juharszirup,
2-3 ág rozmaring,
10 dkg kéksajt,
0,5 dl fehérbor.

Elkészítés:
A csirkemellet csíkokra vágom, majd sózom, borsozom és átforgatom a lisztben, hogy sütéskor a csíkok ne tapadjanak egymáshoz. Aztán meghámozom a körtéket, vékony gerezdekre vágom, majd meglocsolom mindegyiket pár csepp citromlével és ezeket is félre teszem.

A csirkecsíkokat kevés olajon aranybarnára pirítom, majd szűrőlapáttal kiszedem mindegyiket a serpenyőből és egy tányérra téve ismét félre teszem.

A vajat kevés olívaolajjal együtt megolvasztom a serpenyőben, majd hozzádobom a körtét és enyhe karamellizálódásig párolom-pirítom a szeleteket. Amikor ez kész, hozzáöntöm a bort és megvárom míg az alkohol teljesen elpárolog.

Ekkor a boros karamellizált körtéhez csurgatom a juharszirupot és visszateszem a húst is. Néhány keverés után jöhet az apróra vágott rozmaring is.

Az egészet kicsit összepárolom, végül a tálalás előtt a körtés csirkére rámorzsolom a kéksajtot is.


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Római csirke » Rakott csirke olasz módra » Csirkemáj-fasírt » Rakott csirkemell baconnel
» Csirkés saláta » Csirkemájas » Abbahagyhatatlan csirke » Csirkepaprikás másképp
» Nigella féle tepsis csirke » Karácsonyi diós csirkecomb » Göngyölt csirke póréval » Sókéregben sült csirke
» Kefires csirkeszárny » Padlizsános-lecsós csirke » Ezersziget csirkesaláta » Dióval rántott csirkemell


Minden jog fenntartva © 2023, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.