Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Mascarponés dinnyekehely recept

Kategória:
 Italok, koktélok

Hozzávalók:
Hozzávalók 4 személyre:
# 40 dkg sárgadinnye
# 40 dkg görögdinnye
# 4 szál citromfű
# 1 rúd vanília
# 2 evőkanál méz
# 1 csipet őrölt fahéj
# 3 dl tejszín
# 25 dkg mascarpone

Elkészítés:
Előkészítés: A dinnyék héját eltávolítjuk, a húsukat kimagozzuk, majd apróra összevágjuk. A citromfüvet leöblítjük, felaprítjuk. A vaníliát kettéhasítjuk, kikaparjuk a pépjét.

Elkészítés: A dinnyedarabokat a mézzel, a fahéjjal, a citromfűvel és a vaníliával összekeverjük, letakarjuk, és 30-40 percre félretesszük. Amikor jól összeértek az ízek, a tejszínt kemény habbá verjük. Összekeverjük a mascarponét, a tejszínhab háromnegyed részét és a dinnyéket. Kelyhekbe tesszük, a maradék habbal díszítjük.

Tanácsok:
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 520 kcal


A receptet beküldte: rohangya


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mascarponés kifli » Mascarponés meggyfagylalt » Mascarponés baracktorta » Mascarponés gyümölcstorta
» Mascarponés álom » Mascarponés piskóta » Mascarponés profiterol » Mascarponés eperfagylalt
» Mascarponés csokitorta » Görögdinnyekehely » Mirabell » Hot buttered rum
» Eper Joy » Csiribi-csiribá epres tej » El presidente » Knickerbocker


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.