Tutireceptek.hu fejléc

Mazsolás-zabpelyhes keksz recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
10-12 db-hoz:

1 dl natúr joghurt
9,5 dkg teljes kiőrlésű liszt
9,4 dkg nyírfacukor
1 tojás
1 teáskanál sütőpor
1/2 teáskanál fahéj
1/4 teáskanál só
12 dkg zabpehely
5 dkg mazsola
vanília aroma

Elkészítés:
A tojás a joghurttal összekeverem, majd hozzáadom a cukrot és a sót. Ha már simára kevertem, beleöntöm a zabpelyhet is. Jól elkevergetem, aztán a fahájat a liszttel és a sütőporral együtt a többihez adom. Jól összedolgozom, végül az aromát és a mazsolát is hozzákeverem.
Jól formázható masszát kapunk, amiből kb. 10-12 db kis kerek lepényt formázok. Sütőpapírral bélelt tepsire rakom, előmelegített sütően 175 fonom, 10-15 perc alatt készre sütöm.

Tanácsok:
A teljes kiőrlésű liszt és a zabpehely miatt nagyon jó élettani hatásai vannak.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Krémsajtlepény kékszőlővel » Gyors sajtos keksz » Diós linzerkeksz » Málnás keksz
» Mogyoróvajas omlós keksz » Töltött keksz II. » Almás keksz » Gluténmentes kakaós keksz
» Citromos kekszes » Túrós kekszes pohárkrém » Mazsolás kekszes finomság » Puncsos kekszes recept
» Keksztekercs » Vaníliás-almás kekszszelet » Sütőtökös-csokis keksz » Kekszen krémes


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.